Jul 11, 2023

Reuniune informală a miniştrilor Energiei, marţi şi miercuri, la Valladolid

Miniştrii Energiei din Uniunea Europeană se reunesc marţi şi miercuri la Valladolid, în Spania, pentru a discuta despre provocările legate de realizarea unei pieţe interne integrate şi digitalizate a energiei, despre interconexiuni, gestionarea cererii şi stocare.

“Reforma pieţei energiei electrice va asigura preţuri stabile şi competitive pentru consumatori, va consolida dezvoltarea surselor de energie regenerabilă şi va furniza semnale clare pentru a răspunde situaţiilor de criză. Vor fi avute în vedere dezvoltarea tehnologică şi efectul reformei asupra structurii noastre productive, favorizând disponibilitatea tehnologiilor existente şi consolidându-le pe cele emergente, cum ar fi stocarea. Dependenţa energetică de ţările terţe va fi redusă”, conform unei informări despre Consiliul informal postate pe site-ul Comisiei Europene.

Consiliul ministerial informal va discuta, totodată, propunerile legislative privind energia cuprinse în pachetul “Fit for 55” referitoare la promovarea energiei din surse regenerabile, la eficienţa energetică şi la instituirea unui cadru legislativ coerent pentru a permite dezvoltarea unei pieţe competitive a hidrogenului şi gazelor regenerabile.

Reuniunile oficiale ale Consiliului sunt organizate de Consiliul UE şi sunt prezidate de Preşedinţia Consiliului. Cu toate acestea, fiecare preşedinţie organizează şi reuniuni informale ale miniştrilor pentru a purta discuţii privind iniţiative legate de un anumit subiect sau de o anumită formaţiune a Consiliului. Reuniunea de la Valladolid este organizată de Spania, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.