Apr 19, 2022

România își întărește relațiile cu Israel în domeniul energiei

Ministrul energiei a participat recent la o vizită oficială în Israel care a avut drept obiectiv dezvoltarea relațiilor bilaterale și comerciale dintre România și țara gazdă, în special în domeniul energiei. Alături de domnul ministru au participat reprezentanții celor mai mari companii de producere de energie electrică și gaze naturale din țară: Cosmin Ghiță – CEO S.N. Nuclearelectrica S.A., Bogdan Badea – CEO S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A., Aristotel Jude – CEO S.N.G.N. Romgaz S.A. și Răzvan Popescu CFO S.N.G.N. Romgaz S.A. “Întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Israel, în mod special în domeniul energiei, este un deziderat important de atins.” a transmis ministrul Virgil Popescu.

Vizita de lucru a reunit atât exponenți din domeniul energiei electrice și gazelor naturale, cât și din sfera energiilor regenerabile și a altor tipuri de tehnologii. Printre acestea, remarcăm:

  • NewMed Energy, compania grupului Delek, care exploatează cel mai mare zăcământ offshore de gaz din Israel;
  • Israel Electric Company este cea mai mare companie de energie care produce, transportă și distribuie energie electrică în Israel;
  • Institutul Național pentru Export din Israel care dețin soluții inovatoare pentru domeniul energiei;
  • Ministerul Energiei din Israel – întâlnirea a fost chiar cu ministrul energiei, doamna Karine Elharrar care s-a discutat despre întărirea relațiilor bilaterale și extinderea parteneriatului în domeniul energiei care a transmis că “Israelul este hotărât să sprijine Europa în efortul de a-și reduce dependența de gazul rusesc.”

Mesajul unitar transmis a fost bazat pe manifestarea interesului României de a diversifica sursele de aprovizionare, atragerea de noi investiții, precum și asigurarea securității energetice.

 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.