Nov 22, 2022

România şi Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopol

România şi Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopol, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Securitatea Energetică în contextul tranziţiei verzi a fost principala temă de discuţie a întâlnirii ministeriale găzduită la Atena de ministrul Energiei din Grecia, Kostas Skrekas.

Potrivit ministrului român al Energiei, la eveniment au mai participat ministrul Energiei şi Infrastructurii din Albania, Belinda Balluku, ministrul Economiei din Kosovo, Artane Rizvanolli, ministrul Energiei din Bulgaria, Rosen Hristov, şi ministrul Tranziţiei Ecologice din Italia, Gilberto Pichetto Fratin.

“Am reiterat necesitatea unei bune colaborări între statele noastre în domeniul energiei pentru a putea să ne asigurăm securitatea şi independenţa energetică. De asemenea, prin intermediul cooperării regionale, reuşim să asigurăm diversificarea surselor pentru aprovizionare cu gaze naturale şi energie şi asigurarea rutelor de transport”, a precizat Virgil Popescu.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.