Sep 21, 2023

România trebuie să folosească toate sursele cu emisii scăzute de carbon pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare (secretar de stat)

Sursele regenerabile de energie, energia nucleară şi gazele naturale formează coloana vertebrală a tranziţiei energetice în România, a afirmat Pavel-Casian Niţulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, la lucrările celei de-a 24-a ediţii a Congresului Mondial al Petrolului.

România participă la lucrările celei de-a 24-a ediţii a Congresului Mondial al Petrolului care se desfăşoară la Calgary, Canada, în perioada 17-21 septembrie, unde se discută, printre altele, despre provocările şi realităţile tranziţiei energetice, securitatea energetică şi rezilienţa în aprovizionarea cu energie.

De asemenea, la eveniment se discută despre soluţii de reducere a emisiilor de carbon în industria de petrol şi gaze naturale, precum şi rolul hidrogenului în tranziţia energetică, sunt doar câteva dintre temele abordate la această nouă ediţie a Congresului Mondial al Petrolului.

Delegaţia României este condusă de domnul Pavel-Casian Niţulescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei şi include reprezentanţi ai unor importante companii româneşti din sectorul petrolier, precum Conpet SA şi Oil Terminal SA.

Organizată într-un context energetic mondial încă extrem de complicat, această ediţie a Congresului Mondial al Petrolului propune un subiect de discuţii de interes major – “Energy Transition-The Path to Net Zero”.

Conform sursei citate, criza energetică a arătat că ţările au nevoie, în primul rând, de securitate în aprovizionarea cu energie şi de preţuri accesibile, deoarece aceşti doi piloni stau la baza durabilităţii în sectorul energetic, în paralel cu măsurile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

În contextul geopolitic actual, securitatea energetică nu mai poate fi abordată doar ca o problemă naţională, ci ca o problemă de securitate europeană şi globală.

România participă şi în cadrul Expoziţiei internaţionale care se organizează la fiecare ediţie a Congresului Mondial al Petrolului, cu un stand care s-a bucurat de atenţia numeroşilor participanţi la acest eveniment, precizează sursa citată.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.