Aug 2, 2023

Romgaz: La 1 august, ordin de începere a lucrărilor la Centrala de la Iernut; Termenul de finalizare a obiectivului de investiții este de 16 luni

Societatea Națională de Gaze Naturale “Romgaz” S.A. (ROMGAZ) informează actionarii și investitorii cu privire la predarea de către Sucursala de Producție Energie Electrică Iernut executantului Duro Felguera SA a amplasamentului pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului de investiții: „Dezvoltarea CTE Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze”.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 și Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018, S.N.G.N. Romgaz S.A. a informat actionarii și investitorii asupra faptului că, în dată de 3 aprilie 2023 a fost încheiat Contractul de achiziție nr.40928/03.04.2023 cu Duro Felguera S.A., având că obiect „Finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții: «Dezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze»”.

S.N.G.N. Romgaz S.A. este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piață Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%. Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria să începând acum mai bine de 100 de ani, în anul 1909. ROMGAZ face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigura servicii profesioniste de transport tehnologic. În 2013 Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice (CTE) de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.