Jan 5, 2023

Romgaz revine la guvernanță corporativă. Ministerul Energiei, prin Pluri Consultants, recrutează și selectează noi administratori. Perioada de depunere a candidaturilor a fost prelungită până pe 15 ianuarie | InvesTenergy

Cei interesați să fie administratori la Romgaz au posibilitatea să-și depună candidaturile până la data de 15 ianuarie 2023.

Ministerul Energiei și Pluri Consultants România au anunțat, la finele anului trecut, prelungirea perioadei de depunere a dosarelor de candidatură în cadrul procedurii de recrutare și selecție pentru cele 7 (șapte) posturi de membru în Consiliul de Administrație al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. până în data de 15.01.2023.

Prin Hotărârea AGOA Romgaz nr. 9/27.10.2021, acționarii societății au aprobat “declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație la Societatea Națională de Gaze Naturale „ROMGAZ” – S.A., în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2016.

Procedura de selecție este organizată de către Ministerul Energiei în numele acționarului Statul Român. Procesul de recrutare și selecție are o durată de 2 luni. După evaluarea dosarelor de candidatură se va stabili o listă lungă a candidaților, după care se va face o primă evaluare a competenţelor şi trăsăturilor şi o primă ierarhizare a candidaţilor într-o listă scurtă.

Candidaţii aflaţi pe lista scurtă vor avea la dispoziție 15 zile în vederea elaborării și depunerii declarației de intenție. În ultima etapă, se vor evalua competenţele şi trăsăturile candidaţilor, atât pe baza interviului final cât şi a declaraţiei de intenţie. La final se elaborează lista ierarhizată a candidaţilor din care se vor face propunerile de nominalizare.

“Se așteaptă de la viitorul Consiliu de Administrație să contribuie la îmbunătățirea performanței, competititvității și creșterii valorii Romgaz printr-o cât mai bună valoroficare a activelor deținute de societate și a potențialului uman, cu afaceri predictibile și profitabile”, conform Scrisorii de așteptări.scrisoare-de-asteptari-Romgaz “Managementul riscului trebuie să devină o componentă esențială și indispensabilă a fiecărui proiect, parte în luarea deciziilor, în prioritizarea acțiunilor/investițiilor”.

Vedeți care sunt așteptările acționarilor Romgaz de la viitorii administratori, în Scrisoarea de așteptări publicată de Ministerul Energiei: scrisoare-de-asteptari-RomgazDescarcă Din actualul Consiliu de Administrație al Romgaz fac parte: Dan Dragoș Drăgan – Președinte, Aristotel Marius Jude, Cezar Batog, Virgil Marius Metea, Nicolae Bogdan Simescu, Botond Balazs, Gheorghe Silvian Sorici – membri.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.