Jul 20, 2023

ROMGAZ se alătură Oil and Gas Methane Partnership 2.0, program de raportare și reducere a emisiilor de metan al UNEP | InvesTenergy

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România și unul dintre cei mai mari producători din Europa de Est, a aderat la Oil and Gas Methane Partnership 2.0 (OGMP 2.0), programul emblematic de raportare și reducere a emisiilor de metan al UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu).

„Suntem bucuroși să salutăm aderearea ROMGAZ la inițiativa noastră, care permite companiilor membre să vizeze reducerea strategică a emisiilor de metan”, a declarat Giulia Ferrini, Manager de Program OGMP 2.0. „Așteptăm cu nerăbdare contribuția ROMGAZ, deoarece OGMP 2.0 este mai mult decât un cadru de raportare riguros, este o platformă unică pentru o acțiune colectivă, membrii noștri dezvoltând împreună noi norme industriale privind gestionarea metanului”.

Răzvan Popescu, CEO ROMGAZ, a precizat: „Aderarea la OGMP 2.0 este pentru ROMGAZ o consecință firească a strategiei noastre de reducere a emisiilor de metan la nivelul întregii companii, cu o perspectivă reală și conștientă asupra responsabilității companiei de a contribui activ și consecvent la atenuarea schimbărilor climatice în Europa și în întreaga lume. Un obiectiv ambițios, dar tangibil.”

Cu ROMGAZ la bord, acoperirea OGMP 2.0 a sectorului european upstream crește la aproape 75%.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.