Feb 28, 2023

Romgaz va avea administratori cu mandate de 4 ani, din 16 martie. Se cere aprobarea acționarilor | InvesTenergy

Romgaz va avea, de luna viitoare, o echipă de administratori pentru următorii 4 ani.

La solicitarea Ministerului Energiei, acționarii companiei vor aproba alegerea  a 7 membri în Consiuliul de Administrație, începând cu data de 16 martie, în conformitate cu prevedrile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. În acest sens, Ministerul Energiei, în numele Statului Român, în calitate de acționar majoritar al S.N.G.N. Romgaz, a transmis o solicitare actualului CA al societății, condus de secretarul de Stan Dan Drăgan, privind completarea Ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 14 (15) martie.

Acționarii vor aproba revocarea actualilor administratori, a căror mandate expiră la data de 15 martie, după care vor alege  7 membri în CA  Romgaz, cu mandate de 4 ani. Ministerul Energiei, prin Pluri Consultants, a derulat un proces de recrutare și selecție a noilor administratori la Romgaz. Surse apropiate ministerului ne-au spus că cel puțin 3 dintre actualii administratori vor fi păstrați la conducerea Romgaz.

“Se așteaptă de la viitorul Consiliu de Administrație să contribuie la îmbunătățirea performanței, competititvității și creșterii valorii Romgaz printr-o cât mai bună valorificare a activelor deținute de societate și a potențialului uman, cu afaceri predictibile și profitabile”, conform Scrisorii de așteptări. “Managementul riscului trebuie să devină o componentă esențială și indispensabilă a fiecărui proiect, parte în luarea deciziilor, în prioritizarea acțiunilor/investițiilor”.

Din actualul Consiliu de Administrație al Romgaz fac parte: Dan Dragoș Drăgan – Președinte, Aristotel Marius Jude, Cezar Batog, Virgil Marius Metea, Nicolae Bogdan Simescu, Botond Balazs, Gheorghe Silvian Sorici – membri. Romgaz se prezintă cu un profit net preliminat pentru anul 2022 de 2,54 miliarde lei, în creștere cu 32,87% comparativ cu cel obținut în 2021, conform Raportului Anual Consolidat Preliminar 2022 al societății. Cifra de afaceri preliminată pentru anul 2022 este de 13,38 miliarde lei, în creștere cu 128,61%.

Sursa: InvesTenergy

 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.