Pe fondul creşterii preţurilor la energie, al unei crize a aprovizionării cu energie şi al schimbărilor climatice accelerate – provocări majore pentru companii, economii şi societăţi din întreaga lume – Schneider Electric a lansat un apel pentru accelerarea acţiunilor de sustenabilitate şi intensificarea investiţiilor în tehnologii vizând reducerea emisiilor de carbon şi consolidarea securităţii energetice, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, aceste provocări au dat contextul reuniunii anuale a World Economic Forum de la Davos, Elveţia, în perioada 16-20 ianuarie, la care au participat şi managementul de top al Schneider Electric.
“Crizele climatice şi energetice de astăzi sunt o realitate economică pentru un număr din ce în ce mai mare de oameni”, a spus Jean- Pascal Tricoire, Preşedinte şi CEO Schneider Electric. “Nu trebuie să evităm deciziile grele. Nu putem avea prosperitate pe termen lung fără o tranziţie energetică completă. La Schneider Electric, abordarea noastră este aceasta «Digitize Strategize, Decarbonize» – companiile mari, guvernele şi societăţile trebuie să facă asta acum, pentru a-şi respecta angajamentele asumate.”
Cu 38% din emisiile globale de CO2 provenind din mediul construit şi încă 32% din industrie, produsele, software-ul şi serviciile Schneider Electric în domeniile automatizării industriale şi managementului energiei ajută companiile, industriile, administratorii de clădiri şi gospodăriile să decarbonizeze şi să digitalizeze consumul lor de energie.
Schneider Electric oferă, de asemenea, perspective detaliate şi complexe asupra tendinţelor şi soluţiilor de decarbonizare, prin sondaje, cercetări şi rapoarte aprofundate compilate de Schneider Electric Sustainability Research Institute.
Un sondaj independent realizat prin implicarea a 500 de manageri de top, comandat de Schneider Electric anul trecut, a constatat că angajamentele şi investiţiile corporative în materie de sustenabilitate sunt adesea îngreunate de complexitatea decarbonizării. În medie, angajamentul financiar faţă de iniţiativele de sustenabilitate şi de decarbonizare în cadrul companiilor chestionate a fost mai mic de 2% din veniturile estimate în următorii trei ani – în ciuda faptului că astfel de investiţii sunt adesea eficiente şi rentabile, cu randamentul investiţiei adesea sub unu până la trei ani.
Respondenţii au evidenţiat alinierea părţilor interesate, bugetul, tehnologia, competenţele şi reglementările ca provocări în calea acţiunilor de sustenabilitate. Cu toate acestea, majoritatea a remarcat că automatizarea industrială îmbunătăţită şi modernizarea infrastructurii electrice vor constitui o parte cheie a planului de sustenabilitate pentru următorii trei ani, subliniază sursa citată.
Sursa: E-nergia