Mar 29, 2023

Secretarul de stat George Niculescu pleacă din Consiliul de Administrație de la Nuclearelectrica ca să fie supraveghetor la Hidroelectrica | InvesTenergy

Secretarul de stat George Niculescu se va ocupa de Hidroelectrica, în calitate de supraveghetor.

El a notificat Nuclearelectrica privind încetarea de drept a mandatului său de membru al Consiliului de Administrație începând cu data de 29.03.2023.

Notificarea privind încetarea de drept a contractului de mandat derivă din prevederile art. 13.1 lit. g) din contractul de mandat încheiat cu SNN și anume, contractul încetează de drept prin intervenția unui caz de incompatibilitate sau a unei interdicții prevăzute de lege, întrucat domnul George-Sergiu Niculescu a fost numit în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al SPEEH Hidroelectrica SA, funcție care este incompatibilă cu exercitarea mandatului de membru în Consiliul de Administratie al SNN, potrivit unei informări a Nuclearelectrica transmisă BVB. George-Sergiu Niculescu a fost numit în funcția de membru al Consiliului de Administrație al SNN prin Hotârârea AGOA nr. 1/15.02.2023 ca urmare a derulării unei proceduri de selecție în conformitate cu prevederile OUG 109/2011, pentru un mandat de 4 ani.

SN Nuclearelectrica îi mulțumește pentru implicare, profesionalism și contribuția activă la implementarea strategiei de dezvoltare a companiei pe perioada mandatului dumnealui.

Acționarii Hidroelectrica – Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea – au ales echipa de 7 supraveghetori, dintre care trei membri sunt noi. Este vorba despre George Niculescu, secretar de stat din Ministerul Energiei, George Toniuc – avocat la Budușan și Asociații și Silviu-Răzvan Avram – administrator la mai multe firme, fost consilier în MInisterul Economiei. Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/hidroelectrica-are-o-noua-echipa-de-supraveghetori-pentru-urmatorii-4-ani/ George Niculescu este, din luna martie 2021, Secretar de Stat în Ministerul Energiei. Din această funcție, se ocupă – în special – de domeniul energiei electrice, gaze naturale și petrol, precum și de securitatea energetică în contextul tranziției energetice. De asemenea, este înalt reprezentant din partea României în Comitetul director ad-hoc constituit de Comisia Europeană privind consolidarea solidarității printr-o mai bună coordonare a achizițiilor de gaze. A fost membru în Consiliul de Administrație al  Romgaz S.A. și în CA Nuclearelectrica S.A.

Anterior de numirea în funcția de Secretar de Stat, Niculescu a fost Prefect al județului Constanța, investitor și specialist în energie din surse regenerabile, precum și Director PATRES (Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România). Este licențiat în Drept, cu un Master în Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor în Domeniul Energiei, obținut la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predare în limbi străine.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.