Feb 8, 2023

Senatul a adoptat OUG ce simplifică avizarea unor investiţii pentru realizarea de amenajări hidroenergetice | InvesTenergy

Plenul Senatului a adoptat un proiect de iniţiat de OUG care vizează simplificarea avizării unor obiective de investiţii pentru realizarea de amenajări hidroenergetice în curs de execuţie, precum şi a altor proiecte de interes public major care utilizează energie regenerabilă.

Ordonanţa a fost aprobată cu 60 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi 33 de abţineri, scrie Agerpres. „La sfârşitul anului trecut, a venit Guvernul cu o OUG extrem de importantă, chiar aş spune strategică pentru România, prin care practic a punctat 11 proiecte esenţiale pentru România, dintre care multe hidroenergetice, şi a introdus această listă în OUG pentru a putea obţine bani din Programul Power EU, care în contextul crizei energetice a fost lansat de Comisia Europeană.

Practic, prin această OUG vrem şi Guvernul doreşte să simplifice avizarea acestor proiecte, iar prin intrarea în vigoare a acesteia sperăm că putem să urgentăm finalizarea acestor şantiere extrem de importante pentru România”, a explicat Antal Lorand, preşedintele Comisiei pentru energie din Senat, citat de Agerpres.

Potrivit OUG, lucrările la aceste proiecte trebuie să fie finalizate până în anul 2026, însă acest lucru depinde viteza cu care sunt obţinute avizele de mediu pentru finalizarea lucrărilor începute, a explicat senatorul.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.