Nov 22, 2022

Starace a explicat de ce pleacă Enel din România: Am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obținem o creștere suplimentară în viitor | InvesTenergy

“Am decis să ieșim din România pentru ca am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obținem o creștere suplimentară în viitor.

Am “saturat” spațiul pentru investiții în rețele și am ajuns – mai mult sau mai puțin – într-o poziție pe segmentul de clienți și de producție care nu mai oferă multe posibilități de creștere”, a explicat Francesco Starace, CEO Enel, răspunzând la întrebarea adresată de jurnaliștii din România, în cadrul conferinței anuale de presă a grupului Italian.

Deci motivul pentru care plecăm nu este pentru că nu ne place cadrul legal și de reglementare din România, care nu este mai bun sau mai rău decât multe altele, a continuat Starace.

“Am văzut că toate guvernele europene au luat măsuri în contextul prețurilor mari la gaze din toată Europa. Nu cred că România s-a descurcat mai bine sau mai rău decât alții. Trebuie să ne descurcăm în această situație cât de bine putem”, a spus el. Pentru a fi cât se poate de clar, Starace a subliniat: “Dar nu este o judecată în această privință, ci doar faptul că spțiul de creștere potențială suplimentară în țară este foarte limitat. S-ar putea spune că este mai degrabă o recunoaștere a faptului că am făcut o treabă bună, că România are o bază bună, iar o vânzare monetizează, într-un mod bu

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.