Oct 10, 2022

1.000 de lei, oferiți fiecărui bucureștean din Sectorul 1 de Primărie, drept voucher anti-criză energetică

Fiecare cetățean al sectorului 1 al Capitalei va primi din partea Primăriei un voucher de 1.000 de lei, a anunțat azi primarul Clotilde Armand. Propunerea trebuie aprobată de Consiliul Local.

„Oferim 200 de milioane de lei locuitorilor Sectorului 1 – este vorba despre un sprijin sub formă de tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei, nominal, pentru fiecare locuitor din sector în vârstă de 18 ani”, a anunțat primarul.

Aramand a mai spus că va beneficia de acest sprijin orice persoană cu domiciliul în sectorul 1 al Capitalei, care are cel puțin 18 ani.

Sursa banilor: economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate. 100 de milioane de lei în 2021 și 100 de milioane în 2022, a mai spus edilul.

Ce se poate face cu banii? „De exemplu: izolarea imobilului, panouri fotovoltaice sau pompe de căldură, achiziția sau schimbarea centralei de apartament sau de bloc, uși sau ferestre noi, schimbarea caloriferelor sau instalarea de alte surse de încălzire. Și, acolo unde este posibil, achitarea facturii la energie”, a spus Armand.

Ea a spus că în Europa există țări care au emis astfel de tichete de 500 de euro pentru ca cetățenii să facă față crizei energetice.

Pentru ca oamenii să primească acest bani, e nevoie de votul Consiliului Local al Sectorulului 1.

Sursa: E-nergia

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.