Sep 8, 2022

STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH: Peste 8 din 10 români consideră importantă creşterea eficienţei energetice a clădirilor

Peste opt din zece respondenţi consideră că îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirilor este o iniţiativă foarte importantă, care ajută pe termen lung la reducerea resurselor de energie utilizate. Spitalele (88%) şi şcolile (86%) sunt considerate principalele clădiri publice care trebuie să fie eficientizate energetic, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research pentru România Eficientă, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, pentru 67% dintre români, reducerea costurilor cu energia este cel mai popular avantaj al locuirii într-o casă eficientă energetic.

Costul energiei este un determinant puternic pentru eficientizarea consumului:

-92% dintre românii din mediul urban consideră preţul energiei electrice un aspect de care sunt preocupaţi în mare măsură.

Principalul motiv pentru economisirea de energie electrică este reducerea costurilor (66%). Acesta este considerat a fi şi cel mai mare avantaj pentru măsurile de eficienţă energetică (67%).

Combaterea risipei de energie are un impact atât la nivel individual, cât şi asupra mediului înconjurător:

-81% dintre respondenţi sunt de acord că risipa de energie contribuie la accelerarea schimbărilor climatice, iar 71% sunt preocupaţi în mare măsură de impactul consumului de energie asupra mediului.

În ceea ce priveşte aspectele vieţii care sunt influenţate de eficienţa energetică, costurile cu utilităţile ocupă prima poziţie (22%), urmate de confortul personal al indivizilor (19%) şi de sănătatea personală (18%), se mai arată în comunicat.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.