Apr 4, 2023

Topul furnizorilor pe piața concurențială: Hidroelectrica urcă pe locul 4, cu o creștere majoră a cotei de piață de la 2.48%, în decembrie 2021 la 9,23%, în decembrie 2022 | InvesTenergy

Anul 2022 a fost un an plin de provocări pentru furnizorii de energie pe fondul crizei energetice și schimbărilor majore pe piața energiei. Criza a fost susținută de către furnizori! s-a semnalat la Conferința anuală AFEER.

În acest context, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, s-a evidențiat cu cele mai mari și rapide creșteri ale cotei de piață pe piața concurențială pe parcursul anului trecut.

Dacă în decembrie 2021, Hidroelectrica avea o cotă de 2.48%, compania a ajuns să aibă 9,23% în decembrie 2022, clasându-se pe locul 4 după Electrica Furnizare (12,79%) și companiile Enel (Enele Energie – 11,25% și Enel Energie Muntenia – 9,98%), conform clasamentului furnizorilor de energie electrică pe piața concurențială pentru ianuarie -decembrie 2022, realizat de ANRE. Compania este în fața E.ON Energie România (9,17%) și Tinmar (5,70%).

Hidroelectrica este cel mai dorit furnizor pentru că are, în continuare, cel mai bun preț al energiei electrice pentru consumatorii casnici. Compania a anunțat că nu mărește prețul energiei active pentru consumatorul final. Astfel, prețul energiei active pentru consumatorul final rămâne cel din oferta curentă, respectiv 0,28 lei/kWh pentru clienții casnici (valabil pentru un an de la data semnării contractului).

Creșterile de tarif sunt rezultatul modificării tarifelor de distribuție începând cu 1 aprilie 2023, se precizează într-un comunicat al companiei.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.