Sep 9, 2022

Transelectrica avertizează cu privire la o tentativă de fraudă printr-o campanie de tip SCAM

Transportatorul national de energie electrică Transelectrica avertizează cu privire la o tentativă de fraudă printr-o campanie de tip SCAM care utilizează identitatea vizuală a companiei şi subliniază că nu are calitatea de furnizor de energie electrică, prin urmare nu emite facturi sau somaţii de plată consumatorilor casnici, informează news.ro.

“Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA emite o avertizare cu privire la o tentativă de fraudă printr-o campanie de tip SCAM care utilizează identitatea vizuală a companiei. Campania se desfăşoară prin intermediul mesajelor de tip SMS şi conţine o somaţie de plată a facturii la energie electrică. Recomandăm persoanelor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitărilor! Subliniem faptul că Transelectrica SA este operatorul naţional reţelei electrice de înaltă tensiune şi nu are calitatea de furnizor de energie electrică, prin urmare nu emite facturi sau somaţii de plată consumatorilor casnici!”, anunţă compania.

Transelectrica a înregistrat în primul semestru al anului un profit net de 28 milioane lei, de aproape patru ori mai mic decât cel realizat în perioada similară a anului trecut.

De asemenea, veniturile totale operaţionale realizate în intervalul ianuarie-iunie 2022 au înregistrat o creştere în procent de 83% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 2,604 miliarde lei în primul semestru din acest an, faţă de 1,422 miliarde lei în semestrul 1 2021, determinată în principal de majorarea tarifului mediu de transport, de creşterea veniturilor din interconexiune, precum şi de creşterea veniturilor realizate pe piaţa de echilibrare.

Gradul de realizare a programului de investiţii la 30 iunie 2022 este de 33,9% (158,6 milioane lei din planul de 468,29 milioane lei pentru întregul an).

În intervalul ianuarie-iunie 2022, cantitatea totală de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică (26,90 TWh) a înregistrat o scădere de 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021 (diferenţa între cele două perioade fiind de -1,37 TWh).

Transelectrica este operatorul reţelei electrice de transport şi sistem din România, care funcţionează interconectat cu sistemul electroenergetic european, prin interconexiunile cu ţările învecinate: Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.