May 26, 2022

“Un sistem electroenergetic nu poate să funcţioneze doar cu resurse regenerabile”

Astăzi, 26 mai 2022, Grupul de presă BURSA a organizat  videoconferinţa “Consecinţele economice ale războiului”. Evenimentul s-a desfăşurat online și transmis live pe rețelele sociale BURSA, dar și pe cele ale partenerilor.

Au participat reprezentanți ai Guvernului, ai Parlamentului, ai ANRE, precum și specialiști din companii și asociații din varii domenii de activitate precum: energie, finanțe, agricultură, apărare şi siguranţă naţională, investiții, infrastructură, economie și bancar.

“Efectele sancţiunilor impuse reciproc de Occident şi Rusia asupra domeniului nostru energetic” a fost tematica cu specific energetic care a fost dezbătută de către Casian Niţulescu, Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Mihai Călin Precup, Secretar de stat, Ministerul Finanţelor, Cristian Bordei, senator, Ovidiu Demetrescu, Partener OCD Capital & Resource şi London Brokers, Dumitru Chisăliţă,  Preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă și nu în ultimul rând de către Silvia Vlăsceanu, directorul executiv HENRO.

În această direcție, doamna Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică – HENRO susține ideea conform căreia un sistem electromagnetic nu poate funcționa doar cu resurse regenerabile și că este nevoie de o regândire a procesului de tranziţie către energia curată, pe principii mai tehnice şi mai realiste în acest sens.

“Iniţial a fost anunţată «cu pompă» tranziţia energetică – Green Deal şi toate angajamentele ambiţioase de a promova sursele regenerabile şi de a renunţa la combustibilii fosili cât mai rapid, respectiv de a nu considera energia nucleară ca energie curată. Acum, însă, constatăm că în urma discuţiilor de la nivel europen are loc o regândire a acestui proces. Evident că ne dorim să avem o tranziţie energetică, să ne protejăm mediul, să respirăm aer cât mai curat, să utilizăm cât mai puţin resurse fosile – din diverse motive, inclusiv acela de a lăsa ceva şi generaţiilor viitoare -, însă nu cred că un sistem electroenergetic poate să funcţioneze doar cu resurse regenerabile”.

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.