Aug 8, 2023

Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la SEN. Disfuncţionalitate în partea clasică a unităţii | InvesTenergy

Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dupa-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasica a unităţii, fără impact pe partea nucleară. Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 de la SEN, precizează SNN.

Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 de la SEN, precizează SNN.

Deconectarea automata a Unitatii 1 s-a produs in conditii de siguranta, toate sistemele unitatii functionand si raspunzand conform proiectului in astfel de situatii. In perioada urmatoare se vor efectua lucrari de remediere in conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavoda, aplicabile in aceste situatii, se precizează în informarea SNN.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.