Nov 23, 2022

Universitățile germane restricționează predarea din cauza crizei energetice

  • Pentru a implementa economiile de energie de 15% cerute de guvern, tot mai multe universități germane recurg la măsuri de reducere a costurilor.

Universitățile germane sunt forțate să ia măsuri de reducere a costurilor din cauza crizei energetice.

Universitatea Koblenz din statul german Renania-Palatinat, de exemplu, intenționează să restrângă predarea de la începutul lunii decembrie până la începutul lunii ianuarie, răspunzând astfel cerințelor de economisire a energiei impuse de guvern.

Pe site-ul său, universitatea scrie: „Pentru a realiza economiile de energie de 15% așteptate de la instituțiile publice, vom oferi cursuri online din 4 decembrie 2022 până în 8 ianuarie 2023”.

Alte universități din Germania au anunțat și ele economii. Universitatea din Erfurt din statul german Turingia intenționează să-și închidă biblioteca în weekend până la sfârșitul anului, potrivit radiodifuzorului public MDR. În plus, cursurile vor fi susținute online la începutul anului. La alte universități, cursurile online sunt planificate zilnic, potrivit cotidianului Welt, citat de Anadolu.

Carlotta Ekloeh din consiliul de conducere al Asociației Libere a Studenților (FZS) s-a plâns publicaţiei Spiegel că universitățile vor implementa economiile în detrimentul studenților. Ea a adăugat: „Acest lucru ne îngrijorează foarte mult, deoarece studenții sunt deja împovărați financiar”.

Ekloeh a cerut universităților să pună la dispoziție săli pentru evenimente digitale, astfel încât cei care nu își permit să-și încălzească casele să aibă un loc cald pentru a studia.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.