Feb 7, 2023

Vicepreședinte ANRE: Interesul investitorilor este evident. Avem nevoie de predictibilitate și un cadru legislativ cât mai clar | InvesTenergy

”Interesul investitorilor este evident. Putem vedea pe site-ul Transelectrica că avem peste 8 GW de contracte semnate de racordare, 2 GW pe proiecte de energie solară și 6 GW pe eoliene”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE, la Energy Week Black Sea 2023, citat wall-street.ro.

De asemenea, încă 7 GW suplimentari de regenerabile sunt în plan, s-au făcut primele demersuri privind racordarea. Investitorii pot fi atrași prin predictibilitate și un cadru legislativ cât mai clar.

România va adopta o nouă lege privind hidrogenul. Avem nevoie și de o lege și pentru eolienele off-shore, în condițiile în care avem doar una pentru gaze în acest moment.

De asemenea, avem nevoie de legislație și în ce privește contractele pentru diferență (CfD). Acestea sunt importante, de pildă, pentru unitățile 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, a punctat oficialul ANRE.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.