Sep 9, 2022

Virgil Popescu a discutat cu omologul bulgar despre importanţa cooperării regionale pentru operaţionalizarea Platformei Energetice

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut, astăzi la Bruxelles o întrevedere cu omologul bulgar Hristov Rosse, în marja lucrărilor Consiliului Energiei, despre “importanţa cooperării regionale pentru operaţionalizarea Platformei Energetice europene pentru achiziţia în comun a gazelor naturale precum şi operaţionalizarea coridorului Vertical de gaze naturale şi a celui Transbalcanic pentru a asigura o stabilitate energetică crescută în regiune”, relatează News.ro.

“Astăzi mă aflu la lucrările Consiliului Energiei, care se desfăşoară la Bruxelles. Cu această ocazie am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei din Bulgaria Hristov Rossen pentru a discuta despre importanţa cooperării regionale pentru operaţionalizarea Platformei Energetice europene pentru achiziţia în comun a gazelor naturale precum şi operaţionalizarea coridorului Vertical de gaze naturale şi a celui Transbalcanic pentru a asigura o stabilitate energetică crescută în regiune”, a scris Virgil Popescu, astăzi pe Facebook.

El a adăugat că “România şi Bulgaria îşi vor uni forţele privind pregătirile pentru iarna şi rolul resurselor indigene cu producţie în bandă în asigurarea independenţei energetice şi a securităţii în aprovizionare”.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.