Oct 14, 2022

Virgil Popescu a vizitat astăzi cariera Roşia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vizitat, astăzi, cariera Roşia pe care o consideră “esenţială pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia”, potrivit News.ro.

“În această dimineaţă, în drum spre Termocentrala Rovinari, am fost să văd cariera Roşia, care este esenţială pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia, pe care, din păcate, aşa zişii ecologişti gorjeni au încercat să o închidă recent. O acţiune iresponsabilă, criminală în contextul actualei crize energetice”, a transmis, astăzi, Virgil Popescu.

Ministrul afirmă că există preocupare pentru modernizarea activităţii CEO, “piesă importantă a sistemului energetic românesc”.

“Astăzi voi participa la aniversarea celor 50 de ani de activitate a Termocentralei Rovinari – sucursală a CEO”, a mai transmis ministrul.

Activitatea la cariera Roşia a fost sistată temporar printr-o hotărâre judecătorească la 30 iunie 2022. Procesul a fost deschis împotriva APM Gorj din cauza emiterii acordului de mediu.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.