Feb 28, 2023

VIRGIL POPESCU: DECARBONIZARE FĂRĂ ENERGIE NUCLEARĂ NU SE POATE FACE

Pentru un proces de decarbonizare de durată avem nevoie de cât mai multe surse de producere a energiei cu emisii scăzute de CO2, iar decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face, a scris pe Facebook ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta se află la reuniunea informală a miniştrilor Energiei şi Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfăşoară la Stockholm, în Suedia.

„La reuniunea informală a miniştrilor Energiei şi Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene (…) am fost întâmpinaţi de Ebba Busch – viceprim – ministru şi ministrul Energiei, Afacerilor şi Industriilor din Suedia şi Andreas Carlson, ministrul Infrastructurii şi Locuinţelor din Suedia. Le-am transmis un mesaj: pentru un proces de decarbonizare de durată avem nevoie de cât mai multe surse de producere a energiei cu emisii scăzute de CO2. Mai mult chiar: decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face”, a subliniat Virgil Popescu.

El a mai scris pe reţeaua de socializare că luni şi marţi vor fi discutate modalităţile de cooperare între statele UE pentru atingerea ţintelor propuse în domeniul energiei, dar şi al transportului, „pentru a lăsa o moştenire verde generaţiilor viitoare”.

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.