Jul 18, 2023

Virgil Popescu: România va profita de resursele din Marea Neagră pentru a produce energie eoliană

România va profita de resursele din Marea Neagră pentru a produce energie eoliană, a anunţat fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, după ce Ministerul Energiei a  pus în dezbatere publică proiectul de lege privind exploatarea energiei eoliene offshore. 

La acest proiect de lege important s-a lucrat cu consultanții Băncii Mondiale, dar am beneficiat și de asistență tehnică prin intermediul UD Department of Commerce’s Commercial Law Development Program (CLDP) și US Department of Interior’s International Technical Assistance Program (ITAP), cu sprijinul BOEM – Bureau of Ocean Energy Management și BSEE – Bureau of Safety and Environmental Enforcement, principalele entități implicate în dezvoltarea, implementarea și monitorizarea cadrului legislativ pentru dezvoltarea proiectelor eoliene offshore în SUA.

România își va menține poziția de producător important de energie în regiune și va avea un rol activ și însemnat în gestionarea situațiilor de stres la nivel regional”.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.