Oct 30, 2022

Zilele Carierei în Industria Energetică 2022

Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE, în parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul Universității POLITEHNICA din București, organizează, pentru prima dată, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2022, evenimentul “Zilele carierei în industria energetică”. Evenimentul se va desfășura în Facultatea de Energetică, iar laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte va fi transformat într-o sală de conferințe neconvențională, se arată într-un comunicat de presă.

Noutatea evenimentului este adusă de publicul căruia i se adresează. În cadrul acestui eveniment, Facultatea de Energetică își deschide porțile elevilor interesați de o universitate cu profil tehnic, oferindu-le oportunitatea de a cunoaște domeniul energetic și de a face primii pași în această industrie. Aceștia vor participa la tururi ale facultății, vor vedea laboratoarele din Energetică, vor interacționa cu studenți și cadre didactice ale facultății, cunoscând astfel oportunitățile oferite de Facultatea de Energetică.

Atmosfera și energia create de echipa de organizare sunt mijloacele necesare fiecărui tânăr energetician care își dorește să cunoască domeniul.

Vor fi alături de participanți, în cadrul evenimentului, companii de renume din energetica românească, producători de energie, dezvoltatori de tehnologie, promotori ai inovației în domeniul energetic, precum și companii multinaționale. Acestea vor susține workshop-uri de o oră, în care vor prezenta informații despre companie și cultura organizațională, despre programe de practică/internship, oportunități de angajare și nu în ultimul rând, vor răspunde curiozităților participanților. Workshop-urile vor fi susținute în zilele de miercuri și joi, iar în ziua de miercuri, participanții evenimentului se vor bucura de prezența companiilor și la standurile amenajate în holul principal al Facultății de Energetică.

Zilele carierei în industria energetică înglobează, pe lângă oportunitățile de carieră pentru tinerii energeticieni și oportunitățile de studiu pentru viitorii studenți, dezbaterea unor teme de interes din energetică, precum: Digitalizarea în domeniul energetic, Dezvoltarea soluțiilor de stocare a energiei produse din regenerabile și multe alte subiecte actuale, ce vor fi abordate în cadrul Conferinței ”Energia prezent și viitor”, de miercuri, 2 noiembrie, organizată de Facultatea de Energetică pentru studenți și alumni în cadrul programului Ambasadori UPB.

Nelipsite din cadrul evenimentului sunt vizitele tehnice la obiective energetice. Anul acesta vor fi organizate trei vizite tehnice: una va avea loc într-o stație electrică de transformare din București (Enel), a doua – la cea mai mare rafinărie din sud-estul Europei – Petromidia (Rompetrol) și ultima – la Fabrica de Combustibil Nuclear de la Mioveni (Nuclearelectrica). Vizitele își propun să încheie evenimentul într-o notă relaxantă, în care participanții vor vedea instalații energetice și vor avea oportunitatea de a interacționa direct cu specialiști în domeniu.

Partenerii evenimentului sunt Rompetrol, Nuclearelectrica, Transelectrica, Eximprod, Schneider Electric, Enel, Siemens Energy, Engie, Enevo Group, Elcen, Crystal System, ASFE, RWEA, RPIA, IEEE Young Professionals Romania, HENRO, FPPG

Partenerii media ai eveimentului sunt Energynomics, InvesTenergy, Bursa, Focus Energetic, News Energy, E-nergia, EM360.

Sursa: Focus Energetic

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.